miercuri, 24 iulie 2019

O floare intre flori




Oamenii care te înconjoară sunt extrem de importanți si spun multe despre tine. Fie te ridica, fie te trag in jos. Daca stai mult timp in preajma unui grup de persoane, probabil, in timp, o sa devii si tu ca ele.

Nu vorbesc aici doar de parteneri, ci mai degraba de prieteni si amici. Pana la urma partenerul e unul singur, dar daca prietenii sunt mai multi si sunt prosti... asta e o problema maree. 

Eu cred ca atunci cand vrei sa evoluezi ai nevoie de oameni care sa te motiveze si de modele. Daca prietenii tai sunt persoane cu viziuni simple, atunci cand o sa le ceri o parere, te vor sfatui prost sau foarte prost. Si uneori cand auzi o prostie repetata de multe ori, ajungi sa o iei de buna.

De exemplu, ai nevoie de un sfat, o opinie intr o situatie amoroasa. Daca cel caruia ii soliciti parerea e mai mic cu 5 ani decat tine si s-a insurat la 20 de ani, s -ar putea ca tu sa iti ratezi marea dragoste daca pui preț pe vorbele lui.  Sau poate tu vrei sa iti faci propriul business si vorbești in stanga si in dreapta despre ideea ta. Oamenii mici o sa vina cu  contraargumente ca nu ai de ce sa incerci, ca ideea e deja implementată de altii, ca mai bine ramai angajat.... ca tra la la. Oamenii care vor spune astfel de lucruri nu sunt neapărat rau intenționați, dar sunt, de obicei, cei care nu au iesit niciodata din zona lor de confort si si au anulat visele, fara ca macar sa incerce sa le realizeze.

De asta e important sa iti gasesti niste modele pe care sa le urmărești, sa citesti cărți care sa te motiveze si sa te ajute sa ai o viziune mai ampla asupra lucrurilor, iar cand chiar nu stii ce sa faci, asculta ti intuitia si inima. Incearca sa alegi tu, asa cum simti. Chiar daca ajungi sa iei o decizie proastă, macar e decizia ta si nu a altora. Prea des ne este frica sa iesim din tipare si sa facem ce simtim. Tinem cont de ce ne zic bunicii, parintii,amicii, de ce auzim la emisiunile proaste de la tv sau radio si ajungem sa urmam caile bătătorite de alti care nu fac decat sa ne abata de la drumul nostru.

Vorbesc din proprie experiență. Si eu am facut ce au crezut alti ca e mai bine pentru mine sa fac. Am ales ce n-am vrut sa aleg si, bineînțeles, ca nu am reusit sa ma adaptez la lucrurile care erau împotriva firii mele. Acum o iau de la inceput. Nu e rau, dar nici bine nu e. Am pierdut cativa ani si am de recuperat.

De aceea, incearca sa te înconjori de persoane pozitive care sa te sprijine si sa te sustina. Daca nu ai astfel de oameni in preajma ta, repeta tu zilnic niste afirmatii pozitive, uita te la filme bune, citește carti bune si incearca sa îți clădești o mentalitate extra strong.

Sunt prea multi oameni fricosi. Oameni care nu ies din tipare, care nu îndrăznesc, care isi traiesc zilele pe repeat. Departeaza te de ei, inainte sa ajungi unul dintre ei. 

Imagineaza-ti acum un camp... Daca tu esti o floare in acel camp, dar ai doar buruieni langa tine o sa crezi ca e gresit sa fii o floare frumoasa si o sa iti doresti sa fi fost o buruiana înţepătoare. Nu o sa reusesti sa iti vezi petalele frumos colorate, nu o sa iti mai simti nici parfumul delicat, fiindca buruienile din jurul tau cresc tot mai mari si te vor acapara. Iti vor tine umbra. Nu te vor mai lasa sa vezi lumina soarelui si te vor ascunde de privirile oamenilor care ar putea sa iti admire frumusețea. Imagineaza ti acum ca ai fi o floare inconjurata de alte flori. Ai vedea in jur doar petale in culori vii si te ai  simti speciala in acel lan. Ai vedea ca unele flori cresc mai inalte si ti ai dori si tu sa te inalti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu