miercuri, 11 iunie 2014

Femeile si relatiile

Inspirata fiind de discutia purtata pe inserate cu o prietena draga, m am gandit sa abordez subiectul relatiilor contemporane...
Si ca sa o citez: " trece timpul si femeia face 30 de ani, si face 35, si tot singura..si daca nu l gaseste ia tubul de pastile si s a terminat." :)))

Traim intr-o lume a aparentelor, a generalitatilor si a etichetelor: "toate-s curve", "toti- s porci"..si de aici drama.

Femeia a etichetat barbatii, dupa n relatii nereustite:" toti sunt la fel" si "nu mai exista barbati buni".... ( ca si cum ar fi existat vreodata :)))..).

Barbatul, la randul lui, suprasaturat de fetele trase la indigo, imbracate in aceeasi" unforma" stramta si provocatoare care le dezvaluie intimitatile ( si nu pe cele sufletesti), catalogheaza femeia ca fiind usoara si accesibila.

Sunt prejudecati sau realitati?

Un sir de atribute bine definite pare sa carcaterizeze femeia zilelor noastre: dans lasciv, par tapat, buze rujate, disponibilitate imediata, superficialitate.

Barbatul vede ceea ce ii arati, iar daca te prezinti in fata lui in mini si dai din fund pe muzica din club ca sa l impresionezi, cum ai pretentia ca el sa vada in tine profunzimea si sufletul bun?

Afisand prototipul femeii fatale, seducatoare si sexy la ce crezi ca l determini sa se gandeasca? La insuratoare? Nu, la ...

Nu e nimic rau in a arata bine si a fi aranjata mereu, rau e, ca un fizic bun nu e insotit de o mentalitate buna.

Femeia contemporana e intr-adevar accesibila, disponibila de la primul salut, usor de impresionat. Daca masculul s-a dat jos din masina si i-a adus flori roz, a cucerit-o.

Si dupa prima noapte se comporta ca o sotie cu verigheta pe deget de 5 ani. Incep pretentiile, doleantele, cererile, alinataturile. Si logic, la sfarsit ( si sfarsitul e curand) sfarseste in lacrimi. Fiindca azi e plina lumea de printese sexoase, iar sexul nu mai determina barbatul sa ramana langa femeie. 

Analizand situatia pare justificat ca barbati sa aiba o anumita parere despre femei si, deci, nu o sa te creada pe cuvant ca tu esti inocenta si pura...

Daca vrei relatie vezi unde o cauti.

Si totodata, plecand de la premisa ce dai aia primesti, vezi ce e potrivit sa oferi.

Te prezinti asa cum esti? Cu slabiciuni, vise, vulnerabilitati, tristeti, dorinte? Sau porti masti?

Construiesti ziduri in jurul inimii sau iti deschizi sufletul?

Il tii in probe vreo cateva luni ca sa te decizi daca te merita pe de-a-ntregul ori nu?


Relatia e ca un copil, inainte sa ti-o doresti si sa o ai, trebuie sa fii pregatita pentru ea. Pentru ca in relatie vei intra cu tot cu trecut si dezamagiri anterioare, cu frica si asteptari. E gresit sa ceri de la barbat sa faca tot, ca tu sa ramai in standby.


O relatie se cladeste in timp si e necesar ca tu sa participi activ la construirea ei. Adopta o atitudine diferita fata de celelalte fete si impresioneaza l prin calitatea persoanei tale.
Fii spontana, creativa, surprinde-l in mod placut prin entuziasmul si personalitatea ta... Potiunea magica pentru povesti magice e la tine. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu